CINE SUNT

Profil Daniel Olteanu, parlamentar, deputat de Vaslui

Vȃrsta꞉ 51 ani
Activitate politică꞉ 24 ani

Am plecat spre București în 2016, în primul meu mandat de deputat, cu gândul să spun ori de câte ori voi avea ocazia, și cu voce tare, un lucru despre care prea puțini vorbesc: faptul că locuitorii din estul țării, vasluienii, moldovenii, sunt tratați ca români de categoria a doua la împărțirea fondurilor pentru mari proiecte, pentru investiții, pentru DEZVOLTARE.

Din acest motiv, principalul obiectiv al meu a fost, este și va rămâne reducerea discrepanțelor regionale și a decalajelor de dezvoltare între Moldova şi restul ţării, în primul rȃnd, prin asumarea obligatorie de către orice Guvern a marilor investiţii în infrastructura din regiunea Moldovei, subiect abordat în numeroase intervenții publice, inclusiv în Parlament.

Poate cel mai important proiect al meu, pentru realizarea căruia ALDE și-a anunțat direct sprijinul, se referă la realizarea Drumului expres Tişiţa – Albiţa, parte a coridorului Bucureşti – Albiţa – Chişinău.

Realizarea acestui obiectiv ar antrena o serie de investiții esențiale pentru dezvoltarea economică a Moldovei din stânga Siretului, care, în acest moment, stă aproape integral pe umerii întreprinzătorilor locali și administrațiilor locale, în lipsa unor proiecte de mare infrastructură.

Totodată, investiţia ar urma să asigure, pe lângă conectarea judeţului Vaslui la reţeaua națională de autostrăzi, şi legătura economică şi simbolică între cele două capitale româneşti, Bucureşti şi Chişinău.

Pe de altă parte, DEZVOLTAREA JUDEȚULUI VASLUI, în ansamblu, reprezintă un obiectiv prioritar pentru mine, iar preocuparea de a aduce problemele Vasluiului în atenția Guvernului rămâne una permanentă.

Cred în lucrurile făcute cu hotărâre și determinare!

Sunt dublu licențiat, în Drept și Sociologie, și am obținut de-a lungul timpului mai multe diplome și certificări de la Ministerul Transporturilor, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), Colegiul Național de Apărare și Centrul European de Studii de Securitate „George C. Marshall”, Garmisch-Partenkirchen, Germania. De asemenea, am absolvit cursurile necesare pentru ocuparea unei funcții din categoria Înalților Funcționari Publici.

Cu o experiență de peste zece ani în mediul privat, în funcții de conducere, am intrat în administrație în anul 2006, unde am lucrat, cu intermitențe, pȃnă în 2013. Ȋn perioada august 2013 – februarie 2016, am fost director al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, iar din luna februarie pȃnă în luna septembrie 2016 am ocupat funcția de prefect.

Ȋn timpul mandatului de prefect, prioritatea declarată de la bun început a fost să aduc județul Vaslui pe harta Guvernului, obiectiv îndeplinit prin includerea Vasluiului în programul special de finanțări pentru zonele marginalizate, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul de la acea vreme.

Ca deputat, mi-am propus ca prioritatea activității de parlamentar să fie reprezentată de modul în care sunt gestionate de la nivel central teme precum disparitățile regionale, prin demersuri care să vizeze creșterea competitivității agenților economici din cea mai săracă zonă a României, dar și măsuri care să sprijine crearea de locuri de muncă bine plătite, investițiile în județul Vaslui și întreaga zonă a Moldovei.